צריכים ייעוץ הנדסי ? השאירו פרטים ואנחנו מיד חוזרים

מתי עושים בדק בית?

תלוי ממי קונים – קבלן או יד שניה

אם חיפשת בגוגל את הביטוי "מתי עושים בדק בית" אני מניח שאין צורך לשכנע אותך בחשיבות ונחיצות ביצוע הבדיקה. על כן, ניגש ישר לעניין:

מתי עושים בדק בית
קניית דירה מקבלן?
מתי עושים בדק בית
קניית דירה יד שניה?
נקודת פתיחה חשובה: בניגוד למוכר דירה יד שניה, הקבלן מחוייב על פי חוק מכר הדירות לתקן את ליקויי הבניה. מתי אם כך הכי נכון לך לבצע את בדק הבית? יש שני מועדים אפשריים:
1. מועד מסירה ראשונה
מתקיים בטווח הזמן של חודש עד חודשים ספורים לפני מועד מסירת המפתח. היתרון כאן כפול: האחד – זה השלב בו ניתן לבדוק כמעט הכל כי נדירה בשלב הפיניש האחרון. השני – נותר לקבלן מספיק זמן לתקן את כל ליקויי הבניה לפני כניסתכם לדירה החדשה.מכאן ברור ש"מועד מסירה ראשונה" (פרוטוקול ראשוני) הוא העדיף עליך מה גם שהוא מונע את המצב המאד לא רצוי של – מגורים וביצוע תיקונים במקביל. אלה המקרים בהם גם ציוד אישי וריהוט יכולים להיפגע תוך כדי עבודות תיקון
2. מועד מסירת המפתח
יש קבלנים שמאפשרים ביצוע בדק בית רק אחרי מסירת המפתח. כן, לשאלתך, זה מותר וחוקי לגמרי.אין ספק. זה פחות מתאים לך. הרי על פי מועד הכניסה לדירה החדשה גם אתם התחייבתם לקונה לפנות את הדירה הישנה או את הדירה מושכרת.לא רק הנוחות נפגעת בגלל ה"חיים ביחד" של תיקון ליקויי בניה במקביל למגורים. לא פעם קורה שתוך ביצוע תיקונים נגרם נזק לריהוט או למוצרי חשמל איתם התחדשתם בדירה שרכשתם.אם זה המצב אזי ביצוע בדק הבית צריך להתבצע מיד עם מסירת המפתח. כך הקבלן לא יוכל לטעון שליקויים מסויימים נגרמו על ידיכם עם הכניסה לבית. לדוגמא: הטיח במסדרון הצר נפגע על ידי המובילים.
כאמור, מוכר דירה יד שניה אינו מחוייב לחוק המכר, כלומר אינו חייב לתקן ליקויים אבל…הוא חייב לדווח עליהם ובוודאי שלא לנסות ולהסתירם בכוונת תחילה. יש כאן הטעיה בכוונת תחילה ובחוסר תום לב. בית משפט מחמיר עונשים במקרים כאלה. ואז נשאלת השאלה:
אם המוכר לא מחוייב לחוק המכראז מה כן מחייב אותו?
שאלה מצויינת. נכון הוא אינו מחוייב אבל הוא רוצה/צריך למכור את דירתו. לכן, ברוב המקרים, המוכרים מתפשרים במחיר לנוכח עלות תיקון ליקויי הבניה. במיעוט המקרים המוכר לוקח על עצמו לבצע את התיקונים.צריך לזכור. המוכר אינו איש מקצוע ולא תמיד מודע לליקויים או לחריפותם. יחד עם זאת, כבר נתקלתי במקרים בהם המוכר מעלה התנגדויות לביצוע בדק בית. כנראה שיש ליקויי בניה שידועים לו והוא מעוניין להסתירם. זהו דגל אדום בשבילך שמשמעותו – חובה לעשות בדק בית רציני.
מתי נכון מבחינתך לעשות את בדק הבית?
בוודאי ראית, כמה וכמה נכסים. בדקת, בררת וסיננת את הפחות מתאימים עד שמצאת את ה"אחד" – המתאים ביותר לצורך, לתקציב ולמיקום.זה הנכס שכדי לקבל אור ירוק לרכישתו צריך לבצע בו בדק בית. אבל…הבדיקה חייבת להיעשות רק לאחר שהגעת להבנה עקרונית עם המוכר על העלויות והתנאים. המלצתי היא לשלוח העתק של דוח בדק הבית גם למתווך וגם לעורך הדין של הקונה. יש להם השפעה ישירה על המוכר ועל נכונותו להתפשר. הם מבינים עניין טוב ממנו.

ועכשיו לשאלת השאלות: איך בוחרים מהנדס הבניין שבדק בית זו התמחותו?

רצית מקצוען שיודע לחפש ולאתר ליקויי בניה, נכון? דגש על המילים – יודע לחפש ולאתר!!!

מתי עושים בדק בית? בדק בית – דירה מקבלן. עלות תיקון ליקויים 207,000 ש"ח

הכלל ברור: כאן הולכים על בטוח ובוחרים לא לפי עלות אלא לפי איכות. גם אם זה עולה קצת יותר. צריך לזכור, מנגד עומד נכס שערכו מיליונים וכל תקלה שלא תתגלה ותטופל עכשיו תתגלה מאוחר יותר כשאתם כבר גרים בבית. אבל אז…

תיקון הליקויים יהיה על חשבונך. ככל שמהנדס הבניין – מנוסה יותר, בעל השכלה אקדמית רחבה יותר, ומצוייד במיכשור המתקדם ביותר – עדיף. חשוב לא פחות לברר את מגוון תפקידי השטח שהוא ביצע, ובעיקר, אם ה"מועמד" ביצע ו/או ניהל בעצמו פרוייקט בנייה. אין כמו בוץ בנעלים וכתמי מלט על המכנסיים כדי ליישם ולשכלל את לימודי הנדסת הבניין.

רק כך ניתן להבטיח בדק בית הרבה יותר יסודי, מפורט, אמין ומקיף.

חברת בדק בית או מהנדס בניין!!!

מוכר לך המשפט: "עדיף לשלם עוד שקל אבל לשבת שורה הראשונה בקונצרט". ובכן, הניסיון מעיד שבמקרה של בדיקת ליקויי בניה מי שחוסך שקל אפילו לא יושב ביציע. כך למשל, פועלות בתחום חברות בדק בית גדולות. לא אתייחס לעלויות שחברות אלה מבקשות אלא לאיכות הבדיקה.

במרבית המקרים, חברת בדק בית גדולה תשלח אליך את אחד מעשרות הבודקים הרבים שהיא מעסיקה. חלקם אפילו לא מהנדסי בניין. אבל לך אין מושג מה הכשרתו של אותו בודק כי את העסקה סגרת עם נציגי מכירות. לעומת זאת כשאני מגיע אליך מגיעים איתי באותה 'חבילה' השכלתי האקדמית וניסיוני המקצועי מהשטח:

השכלתי המקצועית

  • תואר שני M.sc (מגיסטר) בהנדסת בניין אוניברסיטת בן-גוריון
  • מהנדס רשוי בפנקס המהנדסים, מדור ניהול הבנייה
  • תואר ראשון בהנדסה אזרחית מכללת-SCE
  • לימודי הסמכה לבדיקת איכות מבנים וכתיבת חוות דעת מומחה – איגוד המהנדסים
  • תעודת מנהל פרויקטים בבניה – הטכניון,מכון טכנולוגי לישראל
  • תעודת מתכנן מערכות אינסטלציה sip – מכללת משלב
  • הסמכת בודק ראדון באוויר, בקרקע ובמים – המשרד להגנת הסביבה
  • תעודת מנהל עבודה בבניה

ניסיוני המקצועי

  • בעלים ומנהל במשרד רימון מהנדסים יועצים אשר עוסק בניהול ופיקוח על עבודות בנייה, ייעוץ וביקורת מבנים ובדיקות גז ראדון.
  • מהנדס חברה בחברת בנייה קבלנית ויזמית.
  • מנהל פרויקטים בבנייה למגורים – בנייה רוויה.
  • מנהל פרויקטים ביצוע מבנים מסחריים.
  • מנהל תחום הנדסה אזרחית – מפעל כימי
  • כתיבת מפרטי מכר + בדיקת תכניות מכר – בחברה קבלנית יזמית.
  • מהנדס ביצוע ומתאם תכנון מול יועצים ורשויות בחברה קבלנית יזמית.
  • חבר באיגוד המהנדסים לבנייה ולתשתיות.

לייעוץ ושאלות נוספות בנושאי ביצוע בדיקת בדק בית ומתי עושים בדק בית – צרו קשר או התקשרו 054-668-0097 ואשמח לסייע!

5.0
Rated 5.0 out of 5
מתוך 5 כוכבים, מבוסס על 80 חוות דעת.
לייעוץ ראשוני חינם והצעת מחיר

מאמרים מעניינים נוספים

שיחת ייעוץ בחינם

פנו אלינו לייעוץ ללא התחייבות
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם!

הודעות שיתקבלו לאחר שעות העבודה
יטפלו ביום העסקים שלמחרת.

 
 

תודה על פנייתך

קיבלנו את הפרטים, נחזור אליך בהקדם!

לקוחות יקרים, גם בימים של חשש וחוסר ודאות בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, השירותים שלנו זמינים עבורכם ופועלים במתכונת הרגילה.
אנו ממשיכים לספק שירותי הנדסה ובדק בית תוך כדי שמירה על כללי הזהירות והנחיות משרד הבריאות.

פתיחת צ'אט וואטסאפ
1
יצירת קשר בוואטסאפ
רימון שירותי הנדסה
שלום רב,
לייעוץ הנדסי מקצועי והצעת מחיר, שלחו הודעה.